דף הבית שבת מתכונים לשבת
 שלח ברכה לחבר
 ציר היסטורי
 קישורים לאתרים
 הסקר השבועי
מתכונים לשבת

 

הכנת חלה

אפשר להכין שתי חלות משפחתיות שיוכלו לשמש אותנו בקבלת השבת.

מתכון לחלת שבת:

 

החומרים: אופן ההכנה:
שלושים גרם שמרים
כף סוכר
רבע כוס מים פושרים
לערבב את החומרים בקערה קטנה .
להתפיח עד שמתחיל לתסוס כרבע שעה.
שלוש כוסות קמח
שבעים גרם מרגרינה רכה
חצי כוס סוכר
שני חלמונים
חצי כוס נוזלים (מים, חלב, גביע שמנת )
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח.
לערבב את כל החומרים יחד כולל השמרים
שתפחו וללוש לבצק חלק (אפשר במערבל) עד שהבצק חלק ולא נדבק
אפשר להוסיף קצת קמח אבל הבצק
 צריך להישאר רך.
 

לשים את הבצק בקערה, לזרות עליו קצת קמח ולכסות במגבת כדי שלא יתייבש. להשהות לתפיחה במקום חמים (בשמש למשל) עד שהבצק מכפיל את עצמו.


ליצור מהבצק (בכמות בהתאם לגודל
הרצוי) שלושה גלילים ולקלוע לחלה .
למרוח בביצה ולפזר שומשום או פרג.
לאפות בחום בינוני כשלושים דקות או
עד שמקבל גוון זהוב.
 

 

 


 

חלת השבת של עדנה
מתכון קל להכנה ומומלץ מאוד!

 

החומרים אופן ההכנה
חמישים גרם שמרים להתפיח בקערית עם מים פושרים ומעט סוכר

חבילה של מרגרינה

(200 גרם)
כוס לבן
שלושת רבעי כוס סוכר
שתי ביצים
שליש כוס מים או חלב פושר
חבילה קמח (1 ק'ג)
קורט מלח
קליפת לימון מגורר מלימון אחד
מיץ לימון מלימון אחד
אפשר להכניס צימוקים לבצק

ללוש את כל החומרים


להוסיף את הקמח בהדרגתיות כדי שהבצק לא יהיה יבש או דביק מדי, אלא רך למגע
במהלך הוספת הקמח לבצק להוסיף גם את
השמרים עם המים.

ביצה טרופה
שומשום

להתפיח את הבצק כשעה עד
הכפלת נפח הבצק.

להכין מן הבצק שתיים או שלוש חלות.

אפשר להכין גלילים ולקלוע חלת צמות.


למרוח ביצה ולפזר שומשום על החלות.

להתפיח עוד כחצי שעה ולאפות בחום בינוני עד שהחלה שחומה.



שיטים, מכון החגים - בית היוצר להתחדשות התרבות היהודית והחברה בישראל, קיבוץ בית השיטה, 10801, טלפון: 04-6536344, פקס: 04-6532683

מכון שיטים (ע"ר) מס' עמותה 58-0459212

chagim@bethashita.org.il

המכון נתמך ע"י הגופים הבאים: מן היסוד, קרן מוזס וולפוביץ והתנועה הקיבוצית.

היצירות המוצגות באתר הן ברישיון | האתר נבנה ע"י   

כרגע באתר 357 גולשים