פסח
מקורות והגות/

יחיא פרץ

תרבחו ותסעדו / מרוקו

רביבים, 1999

המצות היו הדבר המרגיז ביותר בפסח. כל כך הרבה רטבים, מכל הסוגים - ואין במה לטבול... תמיד
חיכינו לסוף החג.

ואז היו הכנות למימונה.

הערבים הגיעו עם קמח ושיבולים, חלב טרי, שמנת וחמאה טריה ודבש – ישר מהטבע!
והתחילה המימונה.

שכנים יהודים וערבים נכנסו ובאו. חגיגה משותפת לכולם. והחגיגה העיקרית - בערב. "תרבחו
ותסעדו", הברכה המסורתית, נישאה בכל בית ומכל פינה ברחוב.

עוד לחג >

מעוניינ/ת בחומרים נוספים ועדכונים?
בואו נשמור על קשר:

מכון שיטים ארכיון החגים הקיבוצי

טל: 04-6536344

מייל : machon@chagim.org.il

קיבוץ בית השיטה 1080100

ע"ר מס 58-0459212

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle