פסח
מקורות והגות/

יחיא פרץ

תרבחו ותסעדו / מרוקו

רביבים, 1999

המצות היו הדבר המרגיז ביותר בפסח. כל כך הרבה רטבים, מכל הסוגים - ואין במה לטבול... תמיד
חיכינו לסוף החג.

ואז היו הכנות למימונה.

הערבים הגיעו עם קמח ושיבולים, חלב טרי, שמנת וחמאה טריה ודבש – ישר מהטבע!
והתחילה המימונה.

שכנים יהודים וערבים נכנסו ובאו. חגיגה משותפת לכולם. והחגיגה העיקרית - בערב. "תרבחו
ותסעדו", הברכה המסורתית, נישאה בכל בית ומכל פינה ברחוב.

עוד לחג >