top of page
יחיא פרץ
תרבחו ותסעדו / מרוקו
רביבים, 1999
המצות היו הדבר המרגיז ביותר בפסח. כל כך הרבה רטבים, מכל הסוגים - ואין במה לטבול... תמיד
חיכינו לסוף החג.
ואז היו הכנות למימונה.
הערבים הגיעו עם קמח ושיבולים, חלב טרי, שמנת וחמאה טריה ודבש – ישר מהטבע!
והתחילה המימונה.
שכנים יהודים וערבים נכנסו ובאו. חגיגה משותפת לכולם. והחגיגה העיקרית - בערב. "תרבחו
ותסעדו", הברכה המסורתית, נישאה בכל בית ומכל פינה ברחוב.
עוד לחג >
bottom of page